Mešoviti hor KUD ,,Svetozar Marković’’ iz Novog Sada nastupao je na 3.HorFesthorskom festivalu održanom u  nedelju 22.4.2018. u Valjevu. Na ovom festivalu takmičarskog karaktera nastupalo je preko 25 horova i vokalih grupa.

Mešoviti hor KUD ,,Svetozar Marković” pod dirigentskom palicom Suzane Lazar predstavio se u kategoriji odraslih mešovitih horova i odlukom žirija hor je osvojio II nagradu.

– Izuzetno sam ponosna na svoje pevače i njihovu jedinstvenu energiju kojom zrače. Obzirom da smo dosta mlad hor, ponosna sam što nam se već za ovaj festival priključilo dosta novih pevača, ljubitelja horske muzike. HorFest održan u Valjevu nam je doprineo dosta novih prijateljstava, novo iskustvo i korisne kritike žirija. Pred nama je još puno planiranih nastpa i mi jedva čekamo da se opet nađemo na sceni na kojoj ćemo pokazati šta smo pripremili – rekla je dirigentkinja Suzana Lazar.

Mešoviti hor KUD ,,Svetozar Marković”  ima dugogodišnju i uspešnu  horsku tradiciju. Ovaj hor je pod dirigentskom palicom mlade dirigentkinje Suzane Lazar od oktobra 2016. godine. Za kratko vreme postignuti su izuzetni uspesi kao što su Zlatna nagrada i Laureat festivala u Herceg Novom (oktobar 2017.), zlato na 54. Festivalu muzičkih društava u Rumi (oktobar 2017.), mnogi drugi nastupi i gostovanja…

Pevači ovog hora, zajedno sa svojom dirigentkinjom, pripremaju predstojeće nastupe u Bijeljini na festivalu Majske muzičke svečanosti. Takođe spremaju nastup koji će se održati u selu Boka u Banatu povodom dana sela.

– Drago nam je jer nas je ovo selo pozvalo da gostujemo, pošto horska muzika gotovo nije zastupljena po selima, mladi ljudi većinom ne znaju šta sve može da doprinese horski zvuk, kako može da izgleda jedan horski nastup, a da pritom ima i scenski pokret… Stoga, zadovoljstvo nam je da pokažemo šta znači pevati u horu i koliko je to jedinstveno, zabavno i korisno – izjavila je dirigentkinja Suzana Lazar.